Al ruim 1000 Euro als bijdrage voor aanschaf relaxstoel

Vorige week kregen de verpleegafdelingen van het Ommelander Ziekenhuis een comfortabele, elektrische relaxstoel met verstelbare hoofd- en beensteunen. Een vertegenwoordiging van ons bestuur was aanwezig bij de plaatsing van de stoel op een van de verpleegafdelingen.

Begin 2022 besloten we het geldbedrag uit de donaties van Statiegeld Nederland en Kaartje2Go te voegen bij het bedrag nodig voor de aanschaf van de relaxstoelen. Medio september 2023 stond de teller van beide donatiestromen samen al op ruim 1000 Euro.

Relaxstoel op verschillende manieren in te zetten
De verrijdbare relaxfauteuil gaat op verschillende manieren ingezet worden. Zo kan de stoel worden gebruikt door patiënten die na een operatie of ziekteperiode weer moeten beginnen met mobiliseren. Of door wakende familie van een terminale patiënt. De stoel wordt dan op de patiëntenkamer geplaatst om de familie de mogelijkheid te bieden lekker te zitten en eventueel ook even een oogje dicht te doen aan het bed, zonder direct een opklapbed te gebruiken. Daarnaast kunnen medewerkers die nachtdienst hebben, op momenten dat het rustig is op de afdeling, in de relaxstoel even ‘de benen strekken’.

Donatie via Statiegeld Nederland
In de centrale hal en in het restaurant van het Ommelander Ziekenhuis staat een grote zwarte petfles: de zogenoemde Pet-man. Hierin kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers hun lege petflesjes gooien. De opbrengst van de lege flesjes wordt gedoneerd aan de Vrienden-stichting van het ziekenhuis. Vanaf begin 2022 doneerde statiegeld Nederland reeds zo’n € 800 aan de Vrienden. Dit bedrag staat voor het inzamelen van ca 5300 (!) petflesjes in de grote Pet-man: een mooie bijdrage aan recyclen van plastic en aan het schoner houden van ons milieu.

Donatie via Kaartje2Go
Op de website van het ziekenhuis kunnen mensen online een persoonlijk kaartje maken en dat via Kaartje2Go sturen aan iemand die in het ziekenhuis is opgenomen. Aan het eind van de bestelling kan men een donatie doen aan de Vrienden-stichting van het Ommelander Ziekenhuis. Sinds januari 2022 werd via deze weg ruim € 200 gedoneerd. De Vrienden besloten de donaties die tot eind 2023 via deze weg binnenkomen, toe te voegen bij de bijdrage voor de relaxstoelen.

In januari keuze nieuwe besteding van donaties
De Vrienden-stichting van het Ommelander Ziekenhuis kiest elke twee jaar in overleg met het ziekenhuis een bestemming voor de donaties die zij ontvangt via Statiegeld Nederland en Kaartje2Go.
Begin januari 2024 maken we via onze website het bedrag bekend dat afgelopen twee jaar via de statiegeldactie en Kaartje2Go aan ons werd gedoneerd en onze bijdrage wordt voor de relaxstoelen. Dan laten we ook weten waaraan we de donaties gaan besteden die we in 2024 en 2025 via deze twee donatie-stromen hopen te ontvangen.

(28 september 2023)

Al ruim 1000 Euro als bijdrage voor aanschaf relaxstoel

Bekijk ook


Mooie gift van Protestantse Kerk in Scheemda

Mooie gift van Protestantse Kerk in Scheemda

 
Prachtige omgevingsfoto's in polikliniek Ommelander Ziekenhuis

Prachtige omgevingsfoto's in polikliniek Ommelander Ziekenhuis

 
Donatie voor methode revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel

Donatie voor methode revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel