Donatie voor methode revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel

Eind februari opende het Ommelander Ziekenhuis het Servicepunt Revalidatie in Winschoten. Ter ere van de opening doneerde Wima Vastgoed, de eigenaar van het pand, een cadeaucheque aan de stichting Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis. Jeroen Hemmes, Wima Vastgoed: “Bij de opening vonden we het belangrijk om iets te geven waar de patiënten ook echt iets aan hebben.” Sieneke Bolken en Ina Bieze van de Vrienden namen afgelopen maandag de cadeaucheque officieel in ontvangst. 

De cadeaucheque wordt besteed aan een methode voor de revalidatie van volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel. Deze patiënten hebben soms executieve problemen. Dit betekent dat zij bijvoorbeeld geheugenproblemen hebben, moeite met concentratie en dingen afmaken, hoofd- en bijzaken niet goed kunnen scheiden en/of problemen hebben met taal en perceptie. Met de aan te schaffen methode kunnen de logopedisten en ergotherapeuten de patiënten nog beter helpen. Sieneke Bolken, voorzitter stichting Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis: “We waren blij verrast door de gift van Wima Vastgoed. Dat zijn we ook door de mooie bestemming die het revalidatieteam hiervoor gevonden heeft.”

Hennie Sanders, lid raad van bestuur van het Ommelander Ziekenhuis: “We zijn blij dat we onze patiënten in het prachtige oude postkantoor van Winschoten mogen ontvangen. Onze zorg wordt steeds verder uitgebreid. Met deze mooie donatie aan de Vrienden kunnen de logopedisten en ergotherapeuten onze patiënten samen de beste zorg geven.”

(9 juli 2024)

Bekijk ook


Mooie gift van Protestantse Kerk in Scheemda

Mooie gift van Protestantse Kerk in Scheemda

 
Prachtige omgevingsfoto's in polikliniek Ommelander Ziekenhuis

Prachtige omgevingsfoto's in polikliniek Ommelander Ziekenhuis

 
Weer een mooi DelfSail-uitje voor groep oncologiepatiënten

Weer een mooi DelfSail-uitje voor groep oncologiepatiƫnten