Extra buitenmeubilair voor ziekenhuis

Onder toeziend oog van bestuursleden Christien Meijer, Ina Bieze en Simone Blaauboer van de Vrienden, Niek Jansema werkzaam bij vanAfval uit Leek en Hennie Sanders, lid raad bestuur van het Ommelander Ziekenhuis werden vanmorgen op het plein voor de hoofdingang van het Ommelander Ziekenhuis twee picknicksets bijgeplaatst. De ene set is een standaard picknicktafel met twee losse banken. De andere set bestaat uit één in plaats van twee banken en is daardoor beter toegankelijk voor iemand die gebruik maakt van een rolstoel.  

Het duurzame en onderhoudsarme buitenmeubilair is geschonken door de Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis en vanAfval.  

Duurzaam en onderhoudsarm

De picknicksets zijn een ontwerp van vanAfval uit Leek. Dit bedrijf maakt allerlei buitenmeubilair en gebruikt voor de productie daarvan laagwaardig kunststofafval dat door gemeenten wordt ingezameld. Voor het assembleren van haar producten werkt vanAfval onder andere samen met sociaal ontwikkelbedrijf Afeer uit Winschoten. Niek Jansema, manager Operations bij vanAfval: ”De picknicksets die nu bij het Ommelander Ziekenhuis zijn geplaatst, zijn geassembleerd door medewerkers van de Afeer-vestiging in Vlagtwedde.” 

Aanvulling op eerdere geschonken picknicksets

De Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis schonken eerder ook al drie picknicksets aan het ziekenhuis. Simone Blaauboer: ”vanAfval maakt mooie, duurzame producten. Het is een bedrijf met een eigentijdse bedrijfsvisie waarin samen werken en samenwerking zoals met Afeer een belangrijke plaats inneemt.”

 

(17 november 2023)

Bekijk ook


Mooie gift van Protestantse Kerk in Scheemda

Mooie gift van Protestantse Kerk in Scheemda

 
Prachtige omgevingsfoto's in polikliniek Ommelander Ziekenhuis

Prachtige omgevingsfoto's in polikliniek Ommelander Ziekenhuis

 
Donatie voor methode revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel

Donatie voor methode revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel