Mooie gift van Protestantse Kerk in Scheemda

Dit voorjaar ontvingen we een mooie gift van de Protestantse Kerk in Scheemda. Het bedrag werd bijeengebracht tijdens de voorjaarscollecte en aangevuld met een bedrag uit de opbrengst van oud ijzer. Met een deel van de gift hebben we inmiddels voor de Spoedeisende Hulp (SEH) 2 modules voor de Qwiek.up aangeschaft.

De Spoedeisende Hulp (SEH) en ook de kinderafdeling van het Ommelander Ziekenhuis maken sinds enige tijd gebruik van de Qwiek.up. Dit is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om patiënten afleiding te bieden tijdens een onderzoek of behandeling. Het is een mobiel apparaat waarmee je bewegende beelden (korte video’s op een soort USB-stick) kunnen projecteren op het plafond of de muur. Er zijn video's over allerlei thema's (zogenoemde belevingsmodules). De SEH wilde heel graag een paar belevingsmodules voor volwassenen.

Specialistisch verpleegkundige SEH Renate Manning-Stuve: ” We zijn heel blij met deze modules Cultuur van Nederland en André Rieu Maastricht Vrijthof. De Qwiek.up biedt de mogelijkheid om prikkels voor patiënten/cliënten te reguleren, tijdens een zorginterventie, een medische behandeling of onderzoek. Ik heb gemerkt dat dit een positief effect heeft op het welzijn en daarmee de gezondheid van de patiënten op de spoedeisende hulp. Wij zijn dan ook erg blij dat we deze gift hebben mogen ontvangen, waarvoor onze dank.“

Wij bedanken de werkgroep diaconie van de Protestantse Kerk voor het initiatief voor deze gift. Na de zomer gaan we in overleg met het ziekenhuis een bestemming kiezen voor het resterende deel van de gift.

(4 augustus 2024)  

Mooie gift van Protestantse Kerk in Scheemda

Foto's

Bekijk ook


Prachtige omgevingsfoto's in polikliniek Ommelander Ziekenhuis

Prachtige omgevingsfoto's in polikliniek Ommelander Ziekenhuis

 
Donatie voor methode revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel

Donatie voor methode revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel

 
Weer een mooi DelfSail-uitje voor groep oncologiepatiënten

Weer een mooi DelfSail-uitje voor groep oncologiepatiƫnten