Weer een mooi DelfSail-uitje voor groep oncologiepatiƫnten

Gisterochtend maakte een groep van 35 oncologiepatiënten van het Ommelander Ziekenhuis een uitje naar DelfSail. Vanaf de m.p.s. Regina Andrea konden zij, samen met een naaste, de in de haven van Delfzijl aangemeerde Tall Ships en andere zeilschepen bewonderen. "Ondanks het weer was het een heel mooi en goed verzorgde boottocht", volgens deelnemer Anneke. 

De afgelopen dagen stond Delfzijl in het teken de 7e editie van DelfSail. Net als tijdens eerdere edities kon een groep oncologiepatiënten van het Ommelander Ziekenhuis samen met een naaste vanaf het water de schepen bewonderen. Dit keer boden we het uitje aan samen met DelfSail en het ziekenhuis. De DelfSail werkgroep Socials Affairs verzorgde de organisatie van het uitje.

Met twee bussen vertrok het gezelschap rond 10 uur naar de haven waar men aan boord ging van de m.p.s. Regina Andrea. Na een kop koffie / thee met traktatie begon de vaartocht door de haven en langs het Zeehavenkanaal. Er stond een sterke wind, er viel een bui, maar er werd binnen én vanaf het dek genoten van het schouwspel van de schepen, donkere wolkenluchten en het (water)landschap. Een groot aantal DelfSail-vrijwilligers was aan boord om waar nodig een helpende hand toe te steken, een gezellig praatje te maken en een heerlijke lunch rond te brengen. Rond het middaguur waren we terug bij de kade en tegen half 2 keerde iedereen huiswaarts. Terugkijkend omschrijven deelnemer Paul en zijn partner Brenda de ochtend als volgt: 'Een perfect uitje met vriendelijke en behulpzame begeleiding. Dank jullie wel!.

Als bestuur zijn we blij dat de deelnemers het naar hun zin hebben gehad en bedanken we de DelfSail werkgroep Social Affairs voor haar inzet.

(16 juni 2024) 

Bekijk ook


Mooie gift van Protestantse Kerk in Scheemda

Mooie gift van Protestantse Kerk in Scheemda

 
Prachtige omgevingsfoto's in polikliniek Ommelander Ziekenhuis

Prachtige omgevingsfoto's in polikliniek Ommelander Ziekenhuis

 
Donatie voor methode revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel

Donatie voor methode revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel