Zeven sterrenhemellampen voor ziekenhuisafdelingen

Vanmiddag overhandigde onze voorzitter Sieneke Bolken zeven sterrenhemellampen aan Tineke Evenga, hoofd Ouder Kind Obstetrie en Aletta Meelker, hoofd Acute Opname Afdeling. De nachtlampen zijn bedoeld voor verschillende afdelingen zoals de kinder- en kraamafdeling maar ook voor de Spoedeisende Hulp en de afdeling Interne. Via de nachtlamp wordt een prachtige sterrenhemel geprojecteerd op het plafond of de muur. Hierdoor ontstaat een betoverende slaapomgeving die voor jonge patiëntjes maar ook oudere patiënten erg rustgevend is. Bij elke lamp horen 12 sterrenstelsels. 

Tineke Evenga kwam de bijzondere lamp op het spoor toen zij een oplossing zocht voor het feit dat kinderen die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, soms erg onrustig zijn en dan moeilijk in slaap komen. Een ziekenhuisopname is zeker voor jonge kinderen ontzettend spannend. Ze zijn in een vreemde omgeving en begrijpen vaak nog niet wat er gaat gebeuren. Sommige kinderen komen door die spanning moeilijk in slaap. “Met de sterrenhemellamp lukt dat beter hopen we.”

Aletta Meelker vult aan dat deze bijzondere lamp ook op de spoedeisende hulp en de afdeling Interne gebruikt gaat worden: “Op de afdeling Interne verblijven steeds vaker voor langere tijd oudere patiënten. Met de projectie van een mooie sterrenhemel op het plafond of de muur van de patiëntenkamer hopen we voor deze patiënten een aantrekkelijke omgeving te creëren en afleiding te bieden.”

Toen deze wens ons bereikte, hoefden we niet lang na te denken. Voorzitter Sieneke Bolken: “We hadden nog nooit gehoord van deze bijzondere lampen, maar waren na uitleg snel overtuigd dat we ja moesten zeggen tegen deze mooie wens. Het is een prachtige manier om het verblijf voor de jonge én de oudere patiënten in het Ommelander Ziekenhuis wat makkelijker te maken. We zijn ontzettend blij dat we dankzij een mooie gift aan onze stichting weer een mooie wens hebben kunnen realiseren.”

(16 oktober 2023)

Zeven sterrenhemellampen voor ziekenhuisafdelingen

Bekijk ook


Mooie gift van Protestantse Kerk in Scheemda

Mooie gift van Protestantse Kerk in Scheemda

 
Prachtige omgevingsfoto's in polikliniek Ommelander Ziekenhuis

Prachtige omgevingsfoto's in polikliniek Ommelander Ziekenhuis

 
Donatie voor methode revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel

Donatie voor methode revalidatie bij niet-aangeboren hersenletsel